Coaches

C

FC Barcelona 2018/19

Het seizoen 2018/19 begon eigenlijk meteen na het WK Voetbal in Rusland. Al vrij snel sloten Messi en consorten aan bij de ploeg van Valverde. Umtiti, Rakitić en Vermaelen genoten langer van hun vakantie. Barça ging weer naar de USA voor een lucratief oefenprogramma in voorbereiding op het nieuwe seizoen en de jacht naar succes, te weten het prolongeren van de landstitel en de Copa del Rey. De Catalanen zetten bovendien hoog in op de Champions League.

Zoals elk seizoen selecteert Barcelona ook door in de selectie. Van het team 2017/18 is Paulinho teruggekocht door Evergrande uit China en vertrokken Lucas Digne, Yerri Mina beiden naar Everton. Aleix Vidal keerde weer terug bij Sevilla. De meest in het oog springende transfer is die van Andres Iniesta. In het voorjaar van 2018 gaf 'El Blanquito' met pijn in zijn hart aan dat het zijn laatste seizoen bij FC Barcelona zou zijn. Op 20 mei nam Camp Nou groots afscheid van zijn Capitán. Iniesta maakt zijn speelminuten inmiddels voor Vissel Kobe in Japan.

Er werd voor € 126 miljoen ingekocht, voor alle linies in het veld. Vier nieuwe spelers kwamen erbij. Twee Brazilianen (Arthur en Malcom), een Chileen (Vidal) en een Franse verdediger (Lenglet). Vooral het aantrekken van aanvaller Malcom was een heuse soap. De Braziliaan stond op het punt te tekenen voor AS Roma toen FC Barcelona op het allerlaatste moment ten tonele verscheen. Vanaf dat moment koos Malcom voor de Catalaanse club. De Fransman Lenglet werd gehaald om de defensie een flinke impuls te geven. Hij wordt beschouwd als 'één van de meest talentvolle verdedigers van de planeet'. Na het vertrek van Iniesta viel er een leegte, deze wordt opgevuld door het Braziliaanse talent Arthur Melo. De Catalanen zien in hem de opvolger van Iniesta. Arturo Vidal is de laatste aanwinst voor de ploeg van Valverde. De Chileense middenvelder is aangetrokken na het vertrek van Paulinho.

Met de nieuwe aanwinsten gaat FC Barcelona weer een gooi doen naar waar de club zo goed in is: Prijzen pakken!!

 Força Barça!