Nieuws Juni 2013

20-06

Spanje wint met 10-0, hattrick voor Villa

Voor aanvang stond vast dat Spanje tegen Tahiti in de Confederations Cup een strijd werd tussen David en Goliath. Toch kwam de regerend WK en EK kampioen slecht uit de startblokken. Niet dat Spanje problemen had met de amateurs van Tahiti, maar zo sprankelijk als ze het eerste duel speelde, zo ongemotiveerd kwamen ze de eerste helft over.  Misschien zat het grote verschil met het eerste duel in het aantal Blaugranas bij de aftrap. Tegen Italië telde de basis 7 Barça spelers en tegen Tahiti stond alleen Villa binnen de lijnen.

Torres zette de Spanjaarden wel snel op voorsprong maar de verwachte monsterscore bleef lang uit. Pas na ruim een half uur spelen brak Tahiti en zag de voorsprong van Spanje voor rust uitgroeien tot 4-0. Villa nam de 4e voor zijn rekening. De aanvaller nam de bal knap aan na een voorzet van Silva waarna hij binnenschoot.

De tweede helft gingen de Spanjaarden beter van start. Snel na het fluitsignaal was het Villa die het net wist te vinden voor zijn 2e met een knappe intikker. Tahiti kon geen vuist meer maken en de score liep ook uit tot 10-0. De 7-0 was voor Villa waardoor hij een hattrick compleet maakte. Na een blunder van de doelman die totaal misgreep kon hij makkelijk intikken in open doel. De tweede helft bracht Del Bosque nog Fàbregas en Iniesta in. De Spanjaarden zijn zo goed al zeker geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup.