Nieuws Maart 2014

08-03

Real Valladolid-Barça 1-0

Op de zaterdagmiddag is Barcelona in Valladolid tegen duur punt verlies aangelopen. De ploeg van Barcelona kon geen moment imponeren en moest capituleren door een treffer van Rossi in de eerste helft. Door dit resultaat komen de kampioen kansen van Barcelona in het geding, en kunnen Real Madrid en Atletico gaan profiteren.

Barcelona begon met een sterke elf, zonder Andrés Iniesta die wegens persoonlijke redenen afhaakte, en zonder de na dit seizoen afscheid nemende Carles Puyol. Toch speelden Messi, Neymar, Xavi, Busquets en Fàbregas allen en werden ze overrompeld door de felle spelers van Valladolid. Binnen twintig minuten was het raak, en Rossi schoot na een geblokt schot hard raak. In de eerste helft leed Barcelona veel balverlies, en kwam het slechts zelden in een kansrijke doelpositie. Enige lichtpuntjes waren wat speldenprikjes van Messi. In de tweede helft begon Barcelona iets beter, maar ondanks het vele balbezit wisten ze de muur van Valladolid niet te slechten. Toch waren er enkele mogelijkheden om de zege mee naar Barcelona te nemen.

Na bijna een uur spelen kreeg Neymar een gigantische kans op de gelijkmaker, maar vanaf een meter of 7 schoot de Braziliaan hoog over. De doordeweeks voor hun land stralende Pedro en Neymar speelden vandaag anoniem, en ook Messi kon de keeper van Valladolid niet verontrusten. Barcelona mocht zelfs nog blij zijn dat de tweede goal niet viel, want Oscar tikte maar nipt naast. Met deze nederlaag blijft Barcelona tweede, maar kan het als Atletico vanavond op bezoek bij Celta de Vigo wint, dalen naar de derde positie. Tevens kan de achterstand op Real Madrid 4 punten gaan bedragen, met de Clásico in Madrid nog in het vooruitzicht. Tata Martino mag zich dus wel lichte zorgen gaan maken voor woensdag, als Barcelona een 2-0 voorsprong zal gaan verdedigen tegen Manchester City.

Opstelling Barcelona: Valdés, Alves, Piqué (72’ Roberto), Mascherano, Adriano, Xavi, Sergio, Fàbregas (61’ Sanchéz), Messi, Pedro, Neymar (73’ Tello)