Nieuws Oktober 2014

25-10

Real Madrid-Barça 3-1

Barcelona heeft zaterdag met 3-1 verloren van Real Madrid. De Blaugranas wisten 30 minuten aardig mee te gaan met de Madrilenen. Maar uiteindelijk was de thuisploeg te sterk. Ook de debutant Suárez kon helaas niet overtuigen.

Barça begon het duel sterk. Binnen 3 minuten stonden de Blaugranas dan ook op voorsprong. Neymar startte een knappe individuele actie, waarna de Braziliaan de bal goed langs Casillas wist te schieten. Het eerste half uur bleef Barcelona redelijk combineren. Toch waren de betere kansen voor Real. Zo schoot Benzema twee keer achter elkaar op het houtwerk. Toch was de grootste kans voor Messi. De Argentijn had de bal voor het intikken na een voorzet. Toch redde Casillas de bal knap. Barcelona kon de eerste helft het doel helaas niet schoon houden. Piqué maakte opzichtig hands na een voorzet van Marcello waarna Ronaldo de strafschop binnen schoot.

De tweede helft had Barcelona het moeilijk. Pepe maakte dan ook snel de 2-1 met de kop uit een hoekschop. Het elftal kreeg nauwelijks grip op de counters van Real Madrid. Uit een sterke aanval van de thuisploeg wist Benzema het duel al na een uur op slot te zetten. De Fransman ronde een knappe aanval af. De Blaugranas waren niet in staat om de wedstrijd naar de hand te zetten. Ook Messi wist niet het verschil te maken.

Barcelona staat nog steeds na dit verlies bovenaan in La Liga. De Blaugranas staan 1 punt boven Real.

Opstelling Barça: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu, Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Messi en Luis Suárez