Nieuws April 2012

30-04

Rayo Vallecano - Barça 0-7

Na een turbulente week kon Barça zondagavond weer laten zien waar ze goed in zijn: voetballen. Iedereen vroeg zich af hoe het team van Guardiola zou reageren op het horen van zijn vertrek na dit seizoen. En zouden de Blaugranas de klappen van La Liga en de Champions League te boven zijn gekomen. Het antwoord was volmondig ja! De Blaugranas wonnen maar liefs met 0-7 van Rayo Vallecano.

Barça begon het duel met Afellay op de bank. De Nederlander speelde zijn laatste duel september vorig jaar en kon zijn rentree gaan maken. Ook Valdés begon op de bank, Pinto stond bij de aftrap onder de lat. Thuisploeg Rayo Vallecano begon het duel sterk en zette snel druk op Barcelona. Busquets moest daarom al snel in actie komen binnen de 16 om Rayo af te stoppen. Hij speelde netjes de bal waardoor er terecht geen strafschop werd gegeven. Na ruim een kwartier waren de goede intenties van Rayo verdwenen. Messi opende de score na een mooie aanval. Alexis zag Pedro vrijstaan en gaf een knappe steekbal door de verdediging. De aanvaller gaf de bal voor de goal waar Messi makkelijk binnen kon schuiven. Al snel speelde Barcelona het vertrouwde spelletje. Daarom bleef de 0-2 ook niet snel uit. Bij een fout in de verdediging lette Messi goed op en veroverde de bal. Hij gaf de bal terug op Keita die het overzicht hield en Alexis de diepte instuurde. E Chileen passeerde doelman Cobeño en met een beetje geluk eindigde de goal via Rober in de goal, een eigen doelpunt voor Rayo. Nog de eerste helft was het duel definitief gespeeld. Na een solo van Messi wist de Argentijn een briljante steekbal op Keita te geven. Die faalde niet alleen voor doelman Cobeño voor de 0-3.

De tweede helft was nog maar net bezig of de 0-4 stond al op het scorebord. Alexis stoomde langs de lijn op en gaf een prachtige lage voorzet. De inzet van Messi knalde nog op de lat maar de rebound was een makkelijke prooi voor Pedro. Het wachten voor de Nederlandse Barcelona fans was natuurlijk de rentree van Afellay. Die kwam er dan ook toen hij Busquets mocht vervangen op het middenveld. Afellay tikte weer mee alsof hij niet weggeweest was. De Blaugranas kwamen niet veel later na zijn invallen op 0-5. Een voorzet van de ook ingevallen Alves werd knap met het hoofd binnen gelopen in de verre hoek door Thiago. Daar bleef het niet bij. Weer een assist van Messi op Pedro, nu door de lucht. Pedro controleerde goed en had geen probleem voor de tweede van de avond van de aanvaller. Messi mocht de eindstand op het scorebord zetten, met hier een aandeel voor Afellay. De Nederlander controleerde een hoge bal in de 16 op de borst. Pedro pakte over en zag Messi vrij staan. Die schoot ook zijn tweede van de avond binnen. Barça weet een vervelende week positief af te sluiten en liet zien het beste voetbal van de wereld te spelen. En als Nederlandse Penya doet het ons natuurlijk goed om Ibrahim Afellay weer aan het werk te zien n het Blaugrana.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano (60’ Alves), Busquets (73’ Afellay), Keita, Thiago, Messi, Alexis (81’ Tello) en Pedro