Nieuws Februari 2012

11-02

Osasuna - FC Barcelona 3-2

Zaterdagavond stonden de spelers van FC Barcelona in het stadion Renyo de Navarra tegenover Osasuna. Barça moest de wedstrijd winnen om de druk bij Real Madrid op te voeren, maar slaagde hier niet in.

Op een spekglad veld door de vorst begon FC Barcelona zeer slecht, want na vier minuten stond het al 1-0 door een doelpunt van Lekic. De aanvaller kon scoren nadat Raúl Garciá de bal in één keer doorspeelde op hem. Door dat Cesc, Iniesta en Xavi op de bank waren begonnen, kon Barça geen vuist maken tegen de ploeg uit Pamplona. Na ruim twintig minuten spelen kwam de thuisploeg zelfs op 2-0. Wederom was het Lekic die scoorde uit een voorzet vanaf de rechterkant. Tussen door had Alexis ook nog gescoord, maar volgens de scheidsrechter stond hij buiten spel.

Ook na de 2-0 kwam Barça nog niet in het spel voor. Er waren wel enkele doelpogingen van Alexis, Messi en Pedro, maar vaak was de inzet te zacht of wist de keeper de bal te pakken. Hierdoor was de ruststand ook 2-0.

Na de rust was het opvallend dat Guardiola meteen een dubbele wissel toepaste, Pedro en Puyol bleven in de kleedkamer achter, Tello en Cuenca waren hun vervangers. Onder aanvoering van deze twee buitenspelers, begon Barça wat beter te spelen. Dit resulteerde na vijf minuten in de 2-1. Alexis schoot een hard voorzet van Cuenca binnen. Maar nog binnen vijf minuten had Osasuna de marge van twee doelpunten weer hersteld. Raúl García schoot een voorzet vanaf links via de paal binnen.

Met nog een half uur op de klok, ging Barça toch nog op zoek naar een goed resultaat. Guardiola bracht Cesc nog in voor Piqué en Barça speelde vol op de aanval. Met zijn eerste balcontact speelde Cesc de bal naar Tello op links en de aanvaller kapte de bal eenmaal en schoot daarna de bal hard binnen. Dit betekende de 3-2. Na dit doelpunt scoorde Barça via Alexis nog een keer, maar wederom werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Achteraf bleek het absoluut geen buitenspel te zijn. Ook Cesc en Tello hadden nog een paar goede kansen, maar stranden telkens op de keeper van Osasuna.

Door dit verlies in Pamplona, kan Real Madrid uitlopen naar 10 punten voorsprong. Mocht dit gebeuren dan lijkt de landstitel uit het zicht verdwenen en kan Barça zich concentreren op de Copa del Rey en de Champions League.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Puyol (46’ Tello), Piqué (70’ Fàbregas), Abidal, Mascherano, Thiago, Sergi Roberto, Alexis, Messi en Pedro (46’ Cuenca)