Nieuws Januari 2011

03-01

Messi weer bij de training

Leo Messi was maandag weer van de partij bij de training na een verlengde kerstvakantie. De training stond geheel in het teken van de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag in Bilbao.
Op een koude maandagmorgen stond de Barça-selectie weer in het Ciutat Esportiva Joan na de winst op Levante met op het programma de voorbereiding voor de return van de achtste finale. Messi was zondag teruggekeerd uit Argentinië en zag zijn ploeg winnen vanaf de tribune, waarna hij de volgende dag zelf weer aan de slag kon.

Vijftien spelers uit het eerste team en vijf van Barça B—Thiago, Vázquez, Bartra, Oier en Carles Planas—kwamen maandag bijeen. Carles Puyol trainde apart van de groep met trainer Juanjo Brau om zijn benen te versterken als onderdeel van zijn herstelprogramma.
Vier van de spelers die afgelopen zondag meespeelden, trainden in de fitnessruimte, namelijk Valdés, Xavi, Busquets en Maxwell. Laatstgenoemde voelde wat pijn in zijn rechterdij, maar het is nog onbekend of het daadwerkelijk een blessure is. Alleen Mascherano was afwezig; bij hem werd een temperatuur van 39 graden gemeten en met antibiotica werd hij naar huis gestuurd.

Barça traint dinsdagochtend opnieuw in het Ciutat Esportiva achter gesloten deuren, waarna Guardiola met de media zal spreken.