Nieuws Juli 2012

18-07

Messi: “We gaan vechten tot het einde”

Lionel Messi is wederom de grote favoriet voor de UEFA verkiezing van speler van het jaar. De Argentijn is sinds dag 1 aanwezig op de voorbereiding van FC Barcelona en hij is gretig. “We gaan dit seizoen weer vechten voor iedere titel”, vertelde de aanvaller woensdag aan de pers. “Onze doelstelling is vechten tot het einde.” De aanvaller die vorig jaar alle records verbrak kan volgens sommige komend seizoen niet beter: “Ik probeer ieder jaar te verbeteren. Ik zal meegroeien met het team en de spelers die we hebben. Ik hoop dit jaar hetzelfde te kunnen presteren.”

Met betrekking tot Vilanova vertelde Messi dit: “We hebben vertrouwen. Tito gaat verder waar Pep 4 jaar aan gewerkt heeft. We zijn nog steeds met dezelfde mensen en dat werkt goed. We zijn gewoon normaal begonnen.” Messi is bescheiden als het komt om de Gouden Bal verkiezing: “Het is nog te vroeg om daar over te oordelen, ik denk dat Casillas een goede kans maakt. Ik hoop natuurlijk dat een Barça-speler hem wint.”

Messi is blij dat David Villa weer terug is: “Zijn terugkeer is van fundamenteel belang voor ons. We hebben hem erg gemist afgelopen seizoen.” Ook is hij blij dat zijn vriend Mascherano zijn contract wil vernieuwen: “Hij is uitgegroeid tot een belangrijke speler voor ons. Hij heeft een grote rol in het veld, maar ook in de kleedkamer. Ik hoop dat hij nog jaren bij de club blijft.”