Nieuws December 2012

06-12

Messi niet ernstig geblesseerd

Lionel Messi kwam woensdagavond onder luid applaus na 58 minuten binnen de lijnen voor Rafinha en de fans dachten dat Messi het record van Müller zou gaan evenaren. Bij de eerste bal aanname werd Messi al door een verdediger van Benfica bruut omver gekegeld en dat was een eerste waarschuwing voor de Argentijn. Zo kreeg hij verder in de wedstrijd nog een paar schoppen, waarbij het een wonder was, dat hij geen blessure opliep.

In de 84e minuut leek het alsof de snelle dribbelaar dan inderdaad op wegging naar een doelpunt. Messi kreeg de bal mooi aangespeeld van Piqué en de aanvaller omspeelde ook de keeper. Tijdens deze passeer beweging raakte de keeper van Benfica, de linkerknie van Messi. De Barça aanvaller schoot nog wel op doel, maar viel daarna met veel pijn op de grond. Het zag eruit alsof hij zijn knie had verdraaid en werd afgevoerd met een brancard op de wagen. De schrik zat er goed in bij de fans en niemand dacht opeens meer aan het record van Müller, maar juist aan een lange afwezigheid van hun sterspeler.

Tegen middernacht kwamen de eerste berichten naar buiten over de ernst van de blessure. Het zou gaan om een blauwe plek op de knie van Messi. Maar er moesten nog verdere medische testen gedaan worden. Donderdagochtend werd bekend dat uit de medische testen is gebleken dat hij alleen een kneuzing in zijn linkerknie heeft opgelopen. De verwachting is dan ook dat hij niet lang afwezig zal zijn.

Via Facebook reageerde de Argentijn ook met de reactie dat hij iedereen bedankte voor het uiten van hun bezorgdheid en voor de beterschap meldingen.