Nieuws Augustus 2013

07-08

Messi genomineerd voor UEFA Speler van het Jaar

Er lijkt geen einde te komen aan de nominaties aan het adres van Lionel Messi: de Argentijn is één van de drie genomineerden voor de UEFA Speler van het Jaar prijs voor het seizoen 2012/13. Hij staat op dit erepodium met Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugal) en Franck Ribéry (Bayern München, Frankrijk).

53 journalisten uit alle landen die lid zijn van UEFA zullen uit gaan maken wie van de drie de eer krijgt om de felbegeerde prijs in de prijzenkast te plaatsen. Het resultaat van deze stemronde zal op 30 augustus bekendgemaakt worden in Monaco, waar dan ook de Champions League loting gehouden zal worden.

De UEFA prijs wordt uitgereikt het individu dat het beste gepresteerd heeft in het seizoen ervoor. Pas in 2011 werd deze prijs in het leven geroepen en Lionel Messi won meteen de eerste editie met 39 stemmen, op afstand gevolgd door Barça-collega Xavi Hernández (11 stemmen) en Cristiano Ronaldo (3 stemmen).

Afgelopen jaar werd Messi opnieuw genomineerd, maar ditmaal ging zijn teamgenoot Andrés Iniesta met de prijs aan de haal (19 stemmen), terwijl Messi met 17 stemmen de tweede plek deelde met Cristiano Ronaldo.