Nieuws Januari 2014

03-01

Messi en Valdés trainen mee

Donderdagavond keerden twee belangrijke spelers terug op het trainingsveld. Victor Valdés en Lionel Messi trainden voor het eerst sinds lange tijd weer mee met de groep.

Messi revalideerde lange tijd in zijn geboorteland Argentinië en hoopt op deze manier fit te blijven. Spierblessures nekken de vliegensvlugge dribbelaar de laatste tijd en met het oog op de WK in Brazilië zag hij zich genoodzaakt om deze keus te maken. La Pulga kwam donderdagmiddag aan op het vliegveld van Barcelona en spoedde zich gelijk naar het trainingscomplex. Het lijkt erop dat Messi aankomende zondag niet meespeelt tegen Elche.

Valdés is wel fit genoeg om tot de selectie te behoren. De keeper neemt na 44 dagen afwezigheid de plaats in van Oier Olazábal die ruim een maand aan de kant moet blijven vanwege een blessure aan zijn wijsvinger.

Ibrahim Afellay trainde ook mee, evenals een hoop jonkies. Dit toont nog maar eens aan dat trainer Gerardo Martino de talenten uit eigen opleiding een kans wilt geven om zich te bewijzen. Dongou, Denis Suárez, Bagnack, Ortolá en Bañuz deden mee, evenals de A-junioren Munir, Godswill, Corredera, Moha, Juan Antonio, Jordi Ortega, Roger Riera, José Aurelio, Joel Huertas, Palencia en Rodrigo Tarín.