Nieuws November 2010

25-11

Messi en Mourinho: al zeven jaar tegenover elkaar

Op 16 november 2003 maakte Messi zijn debuut in de hoofdmacht van FC Barcelona. Dit was in een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Porto, waar José Mourinho aan het roer stond.

Nu is José Mourinho de trainer van aartsrivaal Real Madrid en zullen ze elkaar wederom ontmoeten. In de tussentijd zijn ze elkaar al meerdere malen tegenkomen, waar Messi altijd het shirt van FC Barcelona droeg. Mourinho ging van Porto naar Chelsea, Inter Milaan en zit nu dus bij Real Madrid. Ondanks dat Messi door velen gezien wordt als de beste speler ter wereld en Mourinho als beste trainer ter wereld, gunnen ze elkaar die eer niet. Het was Mourinho die na afloop van Chelsea – Barça, Messi een toneelspeler noemde. Op zijn beurt heeft Messi al meerdere malen gezegd, dat niet Mourinho, maar Guardiola de beste trainer ter wereld is.
Messi heeft tot nu toe tegen iedere ploeg van Mourinho gespeeld en tijdens FC Barcelona – Real Madrid kan hij ook dit team van Mourinho aan zijn lijstje toevoegen. Mourinho wordt gezien als dé man die het magistrale Barça van sterspeler Messi moet stoppen, waar Messi gezien wordt als de sleutel tot de overwinning op het Real van Mourinho. Wordt vervolgd…