Nieuws Januari 2011

14-01

Messi en Iniesta genomineerd voor de ‘Oscars van de Sport’

De uitreiking van de Ballon d’Or is nog maar net afgelopen, of Lionel Messi en Andrés Iniesta worden alweer vernoemd in een andere lijst voor hun sportprestaties. Ditmaal gaat het om een internationale sportprijs die zich niet beperkt tot voetbal, maar alle takken van sport omvat: de Laureus World Sport Awards, ook wel de ‘Oscars van de Sport’ genoemd.

Messi en Iniesta zijn genomineerd voor de prijs ‘2011 Laureas World Sportsman of the Year’ met onder andere Rafael Nadal (tennis) en Kobe Bryant (basketbal). De winnaar zal zich voegen bij een groepje indrukwekkende namen, zoals Roger Federer (tennis, 2005/06/07/08), Michael Schumacher (Formule 1, 2002/04), Lance Armstrong (wielrennen, 2003) en Tiger Woods (golf, 2000/01).

Voor ‘World Team of the Year’ zijn zowel Inter Milaan als het Spaanse Elftal voor het WK genomineerd, en Thomas Müller (Duitsland) is geselecteerd voor de Doorbraak van het Jaar. Andere categorieën waarvoor prijzen uitgereikt zullen worden zijn die van Sportvrouw van het Jaar, Comeback van het Jaar, Sporter van het Jaar met een Handicap.
In voorgaande jaren was er ook nog de Lifetime Award, die driemaal door een individu uit de voetbalwereld is meegenomen: Pelé (2000), Johan Cruijff (2006) en Franz Beckenbauer (2007). Tevens reikte Laureus de prijs uit genaamd ‘Spirit of Sport’, die in 2007  door FC Barcelona werd meegenomen. Het ziet ernaar uit dat beide prijzen dit jaar niet uitgereikt zullen worden.

De winnaars in de verschillende categorieën zullen gekozen worden door een sportjury van 48 leden van de Laureus World Sports Academy. De ceremonie zelf zal op maandagavond 7 februari plaatsvinden in het Emiraten Paleis te Abu Dhabi.