Nieuws Mei 2018

18-05

Mamelodi Sundown -Barça

Gebrand om indruk te maken op de duizenden toeschouwers die naar het stadion waren gekomen, ging Barça gelijk in de aanval. Na een foute uittrap van de keeper van Mamelodi kreeg Ousmane Dembéle een kans die hij met zijn linkervoet hard binnenschoot 3", 0-1!

Een leuke opening van de wedstrijd met teams die wilden voetballen. Mooi steekpass van Denis Suarez op Luis Suárez en deze rond met een diagonaal schot mooi af 19”, 0-2 . Even later was het bijna weer raak door Luis Suárez, maar zijn inzet komt op de paal terecht.

Strijd

Barça ging op zoek om de voorsprong te vergroten Dembélé kreeg de bal van Denis Suarez maar zijn inzet werd gered van de lijn. Mamelodi deed ook wat terug Kakana’s harde afstandsschot werd door Marc-André ter Stegen met de vingertoppen gered, er was een gezonde strijd tussen de beide teams en Mamelodi liet zich niet wegspelen.

Denis Suárez kopte nog tegen de paal na een prachtige crosspass van Dembélé. Barça begon de 2de helft met en scoorde bijna gelijk, de bal werd net op het laatste moment voor de voeten van Paulinho weggetikt. De ruimtes werden groter, en Sergi Roberto stoomde op met een rush door de verdediging, zijn inzet ging net over. Opnieuw fout uitverdedigen van Mamelodi en dit gaf Andre Gomes een niet te missen kans 0-3, 70’,daarna kwam het sein voor Lionel Messi om zich op te warmen, wat in het stadion met luid gejuich werd ontvangen.

Mamelodi deed ook nog wat terug en scoorde via Vilakazi die slim de buitenspelval omzeilde 1-3 , 85’.

Dit was ook de eindstand.

Foto:www.fcbarcelona.com