Nieuws Mei 2011

09-05

Guardiola: “We hebben het nu helemaal in eigen hand”

De vrij makkelijke 2-0 overwinning op Espanyol heeft Barça op één punt van het kampioenschap gebracht, het derde opeenvolgende van coach Pep Guardiola.

Woensdagavond (20:00) volstaat een gelijkspel bij Levante om de vlag uit te hangen. Het kan zelfs eerder, als Real Madrid dinsdagavond (22:00) niet weet te winnen van Getafe. Guardiola gaat er echter vanuit dat het gewoon woensdag allemaal goed komt. “We hebben het nu echt in eigen hand, zijn niet meer afhankelijk van, dat maakt de situatie wel zo prettig. De titel kan maar zo snel mogelijk binnen zijn, want het slopende seizoen eist een enorme mentale en fysieke inspanning van de spelers, het is bijna onmenselijk te noemen. Het is daarom zo geweldig dat de eerste helft tegen Espanyol zo goed werd uitgevoerd. Als je net een vierluik tegen Madrid hebt afgesloten en je komt dan zo voor de dag, heb ik alleen maar lof. Dat het daarom na de 2-0 wat minder werd, neem ik op de koop toe.”

Pep was te spreken over de jongeling Fontàs, die als vervanger van Puyol voor het eerst van zijn leven op de linksbackpositie speelde. “Andreu deed het perfect. Te bedenken dat die jongen in het begin van het seizoen nog in het filiaalelftal speelde.”