Nieuws Februari 2009

15-02

Guardiola: "Er valt niemand iets te verwijten"

Met het puntenverlies in Sevilla maakte het team van coach Guardiola een einde aan een fraaie reeks van 10 overwinningen. Toch was Guardiola niet uit het veld geslagen: "Ik kan niemand iets verwijten. Als we gewoon meer van de talloze kansen in de tweede helft hadden afgemaakt, hadden we met de drie prunten naar huis gegaan. We kwamen hier om te winnen, hetgeen niet gelukt is, maar ik heb wel een strijdend Barça gezien dat zich na de 2-0 achterstand veel kansen wist te creëren. Ook na de gelijkmaker geloofde ik in een overwinning."

Over de snelle achterstand had Guardiola niet snel een verklaring: "In elke wedstrijd leer je weer nieuwe dingen. Ze overrompelde ons met de twee doelpunten."

Het is een feit dat Barça dit seizoen bijna alleen punten verspeelde na een week van FIFA verplichtingen, waarin de selectie leegliep naar het buitenland. Guardiola gaf het gemotiveerde Betis, dat vorige week stadsgenoot en eeuwig rivaal FC Sevilla versloeg, extra jokers in de hand door Messi en Henry op de bank te houden. Ook achterin nam Pep risico door in het centrum met de onervaren jongelingen Cáceres en Piqué te beginnen.