Nieuws September 2009

12-09

Getafe-FC Barcelona 0-2

FC Barcelona heeft zaterdagavond in het Coliseum Alfonso Perez de drie punten weten binnen te halen. Tegen een compact spelend Getafe werd het uiteindelijk 0-2, door goals van Ibrahimovic en Messi.

De Blaugranas kenden een uiterst moeilijke eerste helft. Dat kwam mede door een ongekende beginopstelling. Onder andere de grote sterren Iniesta en Messi werden achter de hand gehouden en Guardiola liet Jeffren en Pedro naast spits Ibrahimovic opdraven. Nieuwe aankoop Chygrynskiy mocht ook nog eens debuteren. Het tempo lag daardoor duidelijk te laag en Getafe werd hiermee perfect in de kaart gespeeld. De kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Hoewel het geen uitgespeelde kansen waren, wist de net niet degradant van het vorig seizoen zowel de lat als de paal te raken. Het meeste gevaar van de Catalanen kwam door een afstandschot van Keita, dat ook nog de buitenkant van de paal schamde.

Na rust werd al snel de dubbele wissel ingezet. Messi en Iniesta kwamen de ploeg versterken. Hierdoor kwam er beduidend meer controle op het spel. Na ruim een uur spelen resulteerde dat in de voorsprong. Na een goede actie van Abidal wist Ibrahimovic zijn tweede van het nog prille seizoen aan te tekenen. Hiermee leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Getafe werd nog eenmaal gevaarlijk na knoeiwerk van Touré, maar Valdés stond op zijn post. Dat Getafe op zoek ging naar de gelijkmaker, leverde de nodige gewenste ruimte op voor de blaugranas. Tien minuten voor tijd zorgde Messi voor het slot op de deur door een fraaie voorzet van Ibrahimovic met zijn hoofd af te werken.

Hiermee waren de drie punten in de knip en is de eerste lastige hobbel goed genomen.

Klik hier voor de samenvatting

FC Barcelona : Valdés, Puyol (Dani Alves), Piqué, Abidal, Touré, Chygrynskiy, Xavi, Keita, Jeffren (Iniesta), Ibrahimovic, Pedro (Messi)