Nieuws April 2015

07-04

Ex-blaugrana Barjuan nieuwe coach Almería

Sergi Barjuan, een ex-blaugrana als zowel speler als trainer, wordt de nieuwe coach van Almería tot het einde van het huidige seizoen. De Andalusische club liet dat op haar website weten na de vorige hoofdtrainer, Juan Ignacio Martínez, ontslagen te hebben volgend op het weekend, waarin Almería een 4-1 nederlaag om de oren kreeg. De club liet tevens weten dat Sergi “zijn plaats in de dug-out als trainer woensdag in Camp Nou zou kunnen maken indien al het papierwerk op tijd afgerond wordt.”

De in Catalonië geboren Barjuan zou in dat geval aanstaande woensdag als trainer kunnen debuteren in het stadion dat zíjn stadion was tijdens het grootste gedeelte van zijn spelerscarrière. Als verdediger werkte hij door de jeugdrangen van La Masía op en uiteindelijk debuteerde hij in het seizoen 1993/94. Al snel groeide hij uit tot de eerste keus voor de positie van linksback, en in het seizoen 2001/02 kreeg hij de aanvoerdersband toegewezen.
Sergi speelde 452 wedstrijden voor Barça en was teamgenoot van Luis Enrique voor vijf seizoenen en van Xavi Hernández voor drie seizoenen.

In 2005 hing Berjuan zijn voetbalschoenen aan de wilgen na een korte periode bij Atlético Madrid. Daarna keerde de Catalaan terug naar Barça en werd daar trainer van de jeugd onder-19 B tussen 2009 en 2011. Hij zette de volgende stap bij Recreativo Huelva, in de Segunda División, en zal nu de touwtjes in handen nemen bij Almería, zijn eerste job in de Spaanse topdivisie.