Nieuws Maart 2014

13-03

Engelse pers lovend over Leo Messi

In de Britse pers was er geen klacht te lezen over de eliminatie van Manchester City door FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League. de meeste kranten waren zelfs lovend over een “magische”, “fascinerende” en “ongrijpbare” Lionel Messi.

Zo schreef Daniel Taylor in The Guardian: “Messi was zo nu en dan een plaaggeest voor City. Hij was overal, wilde constant de bal en wist telkens wat ermee te doen. Messi koos een goed moment om iedereen eraan te herinneren dat er geen fantastischer gezicht is in het voetbal dan de viervoudige winnaar van de Ballon d’Or met de bal aan zijn voeten.”
Ook The Independent focuste zich vooral op de prestaties van de Argentijn: “Magische Messi heeft een topdag: briljant Barça schopt City uit de Champions League.” The Daily Mirror schreef: “Fantastische Messi en onzichtbare Agüero waren het verhaal van Manchester City dat de Champions League verliet”, en voegde daaraan toe: “Messi is magisch om op avonden als deze te zien, de bal gelijmd aan zijn linkervoet; hij laat goede verdedigers eruitzien als beginners, ze passerend alsof ze er niet zijn.”

Oliver Holy: “De Argentijn was ongrijpbaar, en bespotte de zorgen voorafgaand aan de wedstrijd dat hij dit seizoen een soort persoonlijke crisis meemaakt. Hij was de hele avond de plaaggeest van Lescott en Kompany. City miste kansen, stopte niet met druk naar voren zetten, maar haalde een goede eindstand.”

Britse pers liet zich eveneens uit over het belang van dit resultaat voor Barça, zeker met de recentelijke speculaties over een slechtere periodes voor de blaugranas. Matt Dickenson van The Times schreef: “Dit is hoe een crisis eruitziet in het Nou Camp; een overstapje van Neymar, een schijnbeweging van Andrés Iniesta, en – het meest oogstrelende van alles – een  betoverende chip van Lionel Messi, die samen het publiek staande kregen en Barça naar de Champions League kwartfinales brachten. Als dit het einde is van een glorieuze periode in Catalonië, dan komt deze wel op een schitterende wijze.”

Ook Henry Winter van The Daily Telegraph was een dergelijke mening toegedaan: “Met de passes, bewegingen en dreiging in de aanval van Neymar, Messi en Iniesta, met Xavi en Cesc Fàbregas die creëren op het middenveld en met Alves en Jordi Alba in de aanval over de flanken... Berichten over het einde van Barça waren duidelijk overdreven.”