Nieuws September 2017

04-09

Dembélé stelt zich voor

Ousmane Dembélé vertelt
In een exclusief interview spreekt de Franse aanvaller over zijn jeugd en zijn vroege jaren als voetballer en hoe belangrijk de steun van zijn familie is voor zijn voetbalcarriere Ousmane Dembélé is deze week gestart met de training met een aantal van zijn nieuwe FC Barcelona teamgenoten. En hij ervaart nu ook hoe het is om gecoacht te worden door Ernesto Valverde.

Niet alle collega’s zijn aanwezig door interland verplichtingen. De spits kan nu in alle rust wennen aan zijn nieuwe omgeving en de stad. Zodoende heeft hij nu ook tijd voor een persoonlijk interview. “Ik ben een grappenmaker en ik had een gelukkige jeugd in Évreux waar tot mijn 13de jaar woonde, waar ik veel vrienden en mooie herinneringen aan heb”. “Mijn familie is heel belangrijk voor me en met name mijn moeder is er altijd voor me geweest”.

Zijn eerste ervaring met het voetbal was in de zaal. “Je moet technisch vaardig zijn om dat te spelen”.. Hij voegt ook toe wat hem het meest aantrekt aan de stad Barcelona en dat is het strand en ook de geweldige sfeer in Camp Nou. Ousmane heeft Barça altijd gevolgd en heeft sinds het seizoen 2003/04 alle wedstrijden gevolgd.Hij heeft altijd genoten van David Villa, echter is Leo Messi zijn favoriete speler. Ousmane geeft ook aan een groot liefhebber van het tiki-taka voetbal te zijn, wat het handelsmerk van Barça is.