Nieuws Februari 2011

11-02

Davids toeschouwer bij training

Vandaag was voormalig FC Barcelona speler Edgar Davids in het Ciutat Esportiva op bezoek. Hij was in Barcelona op bezoek bij wat oude vrienden en hij heeft een kleding winkel voor kinderen van 6 tot 12 jaar en het hoofdkantoor is in Barcelona.

Naast het bezoek en vrienden, wilde hij ook graag zijn “oude” club bezoeken weer eens bezoeken. Hij had Guardiola gevraagd of hij lang mocht komen om te zien hoe Guardiola bepaalde dingen doet met de spelers. Ook is Davids erg geïnteresseerd in het leren over voetbal en hoe Barça jonge spelers dingen leert en zulke goede spelers van ze maakt. Hoe Barça de jonge spelers coacht is erg mooi vind hij. Davids deed ook nog een mooie uitspraak, hij zei: “Als je in het woordenboek kijkt om te ontdekken hoe je voetbal moet spelen, dan zie je daar de naam Barça staan”.

Het aantal Nederlanders bij Barça is wel eens groter geweest, maar volgens Davids zal Afellay het goed gaan doen. Hij denkt dat het verstandig is voor Afellay dat hij geduldig is en de Catalaanse mentaliteit en cultuur leert kennen.