Nieuws Februari 2016

12-02

Copa del Rey finale tegen Sevilla

De tegenstander van FC Barcelona voor de finale Copa del Rey 2016 is bekend! Barça zal het opnemen tegen Sevilla, nadat de Andalusische ploeg zich van een finaleplek verzekerden met een onderling resultaat van 6-2 uit het tweeluik tegen Celta de Vigo. De mannen van Unai Emery wonnen ruim met 4-0 in eigen huis en het 2-2 gelijkspel in Balaídos was meer dan genoeg voor de bekerfinale.

De finale zal op zaterdag 21 mei gespeeld worden, met de tijd en plek nog onbekend.
Barça is zich maar al te goed bewust van het gevaar dat Sevilla als ploeg met zich meebrengt. Sevilla was immers het laatste team dat de Catalanen een nederlaag bezorgde, toen Barça in oktober vorig jaar met 2-1 verloor in het Sánchez Pizjuán.
De twee teams stonden tevens tegenover elkaar in de spectaculaire strijd om de Europese Super Cup in Tbilisi vorige zomer. Luis Enrique en zijn mannen kwamen als winnaar uit het doelpuntenfestijn met slechts één doelpunt meer dankzij Pedro’s goal in blessuretijd (eindstand 5-4).

Voor Barça en Sevilla elkaar treffen in de Spaanse bekerfinale komen de twee teams elkaar nog tegen op 28 februari, wanneer Sevilla naar Camp Nou komt voor een competitiewedstrijd.