Nieuws December 2017

22-12

Cillesen spreekt Messi nauwelijks

Jasper Cillessen speelt bij FC Barcelona met misschien wel de beste voetballer ter wereld in het team. De doelman kwam echter snel tot de conclusie dat Lionel Messi net als iedereen gewoon mens is.

In gesprek met ELF Voetbal praat Cillessen over het contact met Messi. "We zoeken elkaar niet veel op. Leo is heel close met Luis en andere Zuid-Amerikanen. Natuurlijk spreken we elkaar soms even, maar niet heel uitgebreid", zegt de Oranje-doelman. "Ik heb gemerkt dat Messi gewoon een normale jongen is. Op het veld verwonder ik me nog weleens over zijn acties of doelpunten, maar het is niet meer dat ik met open mond in de kleedkamer naar hem zit te kijken. Ook al blijft het wel bijzonder dat ik met een van de beste voetballers aller tijden speel."

"Als je ziet hoe Messi ook dit seizoen weer speelt…", vervolgt Cillessen. "Hij lijkt alleen maar beter te worden. Toen Neymar afgelopen zomer naar PSG vertrok moesten we vooral aanvallend weer even onze draai vinden, maar Messi heeft het team echt op sleeptouw genomen. In de media hoor je wanneer hij niet scoort dat hij niet goed speelt. Maar als hij niet scoort geeft hij wel een assist of twee. Hetzelfde geldt bij Real Madrid voor Cristiano Ronaldo. Hij heeft dit seizoen nog niet veel gescoord, maar blijft natuurlijk levensgevaarlijk. Zeker tijdens El Clásico. Dat heeft hij al vaak bewezen. Het zou leuk zijn als ik de komende Clásico zou spelen, maar het belangrijkste is dat we winnen. Of ik nou speel of niet. Winst zou een mooi kerstcadeau zijn."