Nieuws April 2012

18-04

Chelsea - Barça 1-0

Het is FC Barcelona niet gelukt ongeslagen te blijven in de Champions League. Op Stamford Bridge verloor de ploeg van Pep Guardiola met
1-0 van Chelsea.

In de eerste helft werden de intenties van beide ploegen meteen duidelijk: Chelsea wilde verdedigen en counteren, Barça controleren en aanvallen. Dit ging lang goed en leverde zelfs grote kansen voor de Catalanen op. Zo belandde een stiftje van Alexis op de lat en moest doelman Cech de nodige reddingen doen. Ondanks het grote overwicht, wist Barça voor de thee niet te scoren. Net voor rust werd de tactiek van Chelsea 'beloond': balverlies van Messi zorgde er voor dat Lampard, met een prima steekbal, Ramires wist te bereiken. De Braziliaan bleek niet zelfzuchtig en bood Drogba de opgelegde kans. De Ivoriaan, die meer aan het zeuren en aan het liggen was dan aan het voetballen, schoot hem feilloos binnen: 1-0. Een vervelende tussenstand om te gaan rusten.

De Blaugrana's kwamen zichtbaar aangedaan terug na de thee en Chelsea groef zichzelf nog meer in. Veel dieptepassen van Barça mislukten en de gaatjes werden goed dichtgelopen door de 'blauwe' muur. De nodige vrije trappen die Barça kreeg vlogen hoog over of kwamen niet eens langs de muur en zelfs Messi wist maar weinig te creëren. Een kopbal van Puyol werd op fenomenale wijze gered door Cech, waarna het geloof in een goal helemaal weg was. Na 92 minuten spelen herhaalde het wonder van 2009 zich alsnog bijna, maar waar Iniesta toen wel raak schoot, raakte Pedro dit keer de paal.

De 1-0 maakte een einde aan de ongeslagen reeks in de Champions League en betekende bovendien dat Barça dinsdag moet scoren tijdens de return.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi (87' Cuenca), Iniesta; Fàbregas (78' Thiago), Messi en Alexis (66' Pedro)

Dit is de samenvatting van de wedstrijd van Sport1 (video)