Nieuws Februari 2016

21-02

Champions League selectie bekend

Een dag na de 1-2 uitoverwinning op bezoek bij Las Palmas voor de Spaanse competitie, was er geen rust voor het team van Luis Enrique. Zondag trainde de selectiespelers onder leiding van de coach in Barcelona ter voorbereiding op de Champions League ontmoeting met Arsenal FC. Maandag vliegt het team met de technische staf al weer naar Londen aangezien dinsdag om 20:45 uur in het Emirates Stadium de eerste ontmoeting van de Achtste finales tegen The Gunners op de agenda staat van de Catalanen.

Luis Enrique heeft direct na de terugvlucht van de Canarische eilanden de 19 namen bekend gemaakt van de spelers die maandag in het vliegtuig stappen naar Londen: Ter Stegen, Bravo, Masip, Piqué, Vermaelen, Mathieu, Mascherano, Alba, Busquets, Alves, Adriano, Vidal, Roberto, Rakitić, Iniesta, Munir, Neymar, Suárez en natúúrlijk Messi.

Arda Turan is geschorst voor het eerste duel van de laatste 16 van de Champions League en blijft daardoor achter in Barcelona met de geblesseerde Rafinha en wordt daarbij vergezeld door Douglas, Sandro en Bartra die vanwege technische redenen niet mee gaan naar Londen.

Voor Thomas Vermaelen wordt het dinsdag een weerzien met zijn oud ploeggenoten. Voor zijn overstap naar FC Barcelona, in de zomer van 2014, speelde de Belg bij Arsenal FC en was daar sinds het vertrek van Robin van Persie zelfs twee seizoenen de aanvoerder van The Gunners.

Maandagavond om 20:00 uur traint Barça in het Emirates Stadion als laatste voorbereiding.