Nieuws Oktober 2008

28-10

Benidorm - Barça 0-1

Bojan heeft net als drie jaar terug het net weer gevonden in Benidorm. De jeugdige international wist in de eerste ontmoeting van 1/16 ronde om de Copa del Rey in de tweede helft de doelman te passeren en scoorde daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Met een mooi afstandsschot van ongeveer 25 meter krulde hij de bal in de rechter bovenhoek. 

Barcelona kwam in het vakantiestadje zelden in gevaar en had een makkelijke avond. In regenachtig weer hoefden de spelers in het veld niet tot het uiterste te gaan om de volle winst te pakken. De door de regen weinig aanwezige toeschouwers (6.500 mensen) werden getracteerd om een groot aantal kansen van de blaugranas. De keeper en het houtwerk voorkwamen een veel grotere uitslag. 

Guardiola begon met Pinto op het doel en de vier nieuwe aanwinsten Cáceres, Pique, Alves en Hleb in de basis. Naast Abidal en aanvoerder Sylvinho completeerden de canteranos Busquets, Victor Sánchez en Bojan het elftal. In de 85e minuut mocht jongeling Abraham nog invallen voor Busquets. De coach kan tevreden terugkijken, de tiende winst op rij is een feit. De return over twee weken is een formaliteit. Het gemor aan het begin van het seizoen is inmiddels ingewisseld voor de mooiste lofuitingen. Maar Guardiola weet als geen ander dat de prijzen pas aan het eind verdeeld worden.  

Klik hier voor het doelpunt van Bojan.