Nieuws November 2008

22-11

Barça zonder Messi tegen Getafe

Barça gaat zondagavond 19:00 op zoek naar de 10e overwinning op rij in de Spaanse Liga. Dit zal het zonder Lionel Messi doen. De Argentijnse aanvaller heeft te veel last van kleine kwetsuren en coach Guardiola wil geen enkel risico nemen met het komende zware programma dat voor de deur staat. Wat er precies aan de hand is, is niet helemaal duidelijk, maar Can Barça houdt het hart vast. Messi is de absolute ster van het elftal en de motor achter het succes in dit nog jonge seizoen.

Men spreekt wel van 'la Tourmalet', verwijzend naar de hoge buiten categorie berg die in de Tour de France wel eens door het fietsende peloton moet worden beklommen. Met Sevilla, Valencia, Real Madrid en Villarreal op het programma en tussendoor de zeker niet onbelangrijke uitwedstrijd tegen Sporing Lissabon voor de Champions League kunnen de blaugranas zich opmaken voor een buitencategorie maand december.

Zondagavond eerst Getafe, ook geen makkelijke hindernis. De Madrilenen zijn een taaie tegenstander voor de blaugranas. In de competitie staan ze welliswaar op een 13e plek, ze hebben een van de minst gepasseerde verdediging en slechts één uitwedstrijd verloren.

Aan Guardiola de taak Barcelona scherp te houden. Als vervanger voor Messi kunnen Hleb of Pedro optreden. Er hangt een bonus in het verschiet indien Barça het lukt voor de tiende maal op rij te winnen. Mede titelconcurrenten Villarreal, Valencia en Sevilla hebben allen twee tot drie punten laten liggen. Bij winst slaat Barça een gat van vijf punten. hetgeen met de wedstrijden in het verschiet een prima voorsprong zou zijn. Eerst dus afrekenen met Getafe. Vorig seizoen werd het 0-0, het seizoen er voor 1-0.