Nieuws Oktober 2014

31-10

Barça valt in de prijzen!

Vandaag werd er voor de derde maal het Catalaanse Voetbalgala gehouden, en verschillende spelers van FC Barcelona vielen in de prijzen. Tijdens deze verkiezingen worden de Catalaanse voetballers geprezen in verschillende verkiezingen. Voor Barça viel het grote talent Sergi Samper in de prijzen, evenals Marta Corredera en de gestopte Carles Puyol.

Carles Puyol, het icoon van Barcelona die afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing en erna als directeur aan de slag ging, kreeg een speciale prijs ter ere van zijn geweldige carrière. De verdedigende krullenbol heeft een enorm succesvolle loopbaan gekend, en daarom was deze verkiezing meer dan terecht. Ook middenvelder Sergi Samper viel in de prijzen. De jonge middenvelder maakte recent zijn debuut in de basis bij het eerste elftal, maar bij de kenner staat hij al jaren bekend als groot talent. Hij werd verkozen tot meest veelbelovende Catalaan, en in die verkiezing versloeg hij onder andere Gerard Deulofeu, die verhuurd is aan Sevilla. Dit komt voornamelijk door zijn veertig optredens in Barça B, en zijn uitstekende spel van dit seizoen. De derde prijs voor de blauwpaarsen kwam op naam van Marta Corredera, voor beste vrouwelijke voetballer. Alle drie de genomineerden spelen voor het vrouwenelftal van Barcelona, maar Corredera ging er met de eer vandoor.

Jordi Alba was genomineerd voor beste Catalaanse voetballer, en andere bekende genomineerden waren bijvoorbeeld Josep Guardiola voor beste Catalaanse coach.