Nieuws Februari 2016

28-02

Barça - Sevilla 2-1

De Blaugrana’s hebben zondagavond het record geëvenaard van aantal ongeslagen duels. Het Real Madrid van Leo Beenhakker wist in het seizoen 1988/89 het indrukwekkende aantal van 34 duels ongeslagen te blijven. Met deze overwinning verstevigde de Catalanen de koppositie in de Primera División.

In een aantrekkelijke eerste helft gingen beide ploegen voor de winst. Sevilla kon gevaarlijk aanvallen, maar kreeg niet meteen kansen. Aan de kant van Barça wisten Lionel Messi en Luis Suárez het aluminium te testen. Na een corner was het eerst de beurt aan La Pulga. Zijn schot kwam tegen de paal. Even later werkte Suárez de bal tegen de lat. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong toen Vitolo goed stond opgesteld en voor 0-1 zorgde. Nog binnen het half uur wist La Pulga het team van Luis Enrique met een fraaie vrije trap op gelijke hoogte te zetten. Beide ploegen probeerden voor rust het verschil te maken, maar zonder succes. Na een aantrekkelijke eerste helft bleef de ruststand 1-1.

De tweede helft leek door te gaan, daar waar de eerste helft eindigde, met beide ploegen die voor de winst gingen. Al binnen drie minuten kreeg Barça een corner te nemen. In eerste instantie leek Sevilla deze weg te kunnen werken, maar Messi wist de bal op mooie wijze bij de achtergebleven Gerard Piqué te krijgen. De verdediger twijfelde niet en wist het team van Luis Enrique op voorsprong te zetten. Na deze treffer bleven beide ploegen voor de winst gaan en door de kleine voorsprong van de Catalanen bleef het echter spannend. Geen van de ploegen wist in het vervolg van de tweede helft goed uitgespeelde kansen te creëren. Hierdoor werd er niet meer gescoord en werd de eindstand 2-1 in het voordeel van Barça.

Opstelling Barça: Bravo, Vidal (55’ Alves), Piqué, Mathieu, Alba, Sergi Roberto (75’ Rakitić), Busquets, Arda (64’ Iniesta), Messi, Suárez en Neymar.