Nieuws Januari 2011

27-01

Barça-Almeria 5-0

Barcelona heeft op overtuigende wijze een grote stap gezet richting de finale van de Copa del Rey. De blaugranas overklaste bezoeker Almeria, en wonnen met 5-0 in Camp Nou. Barcelona begon veelbelovend met kansen van Villa en Messi, maar zonder succes. Messi wist wel snel de openingstreffer te maken. De Argentijn zag de doelman wat ongelukkig handelen na een schot van net buiten de 16. Het schot was houdbaar, maar ging via de doelman alsnog het doel in. Kort daarna ging de keeper weer niet geheel vrijuit. Een schot van Villa verdween onder hem door voor de 2-0. Messi mocht daarna tekenen voor zijn tweede van de avond. Iniesta zag Messi goed vrij staan. De aanvaller schoot de bal bekeken in de verre hoek en wist verdediger en doelman van Almeria te passeren. Pedro kreeg op knappe manier Camp Nou op de banken voor de vierde van de avond. In zijn honderdste officiële duel kopte hij knap een voorzet van Xavi binnen. De bal belande mooi in de kruising van het doel.

De tweede helft speelde Barça een versnelling lager, maar waren er nog steeds geen problemen voor het team van Guardiola. Maxwell was erg dichtbij een doelpunt. Na een mooie aanval zag de linksback zijn schot hard op de paal uiteenspatten. Een bekeken shot van Pedro krulde richting de goal, maar de doelman wist net weg te tikken. Ook alleen voor de doelman wist Pedro later niet te slagen. Vlak voor het einde wist Keita de eindstand toch nog op 5-0 te zetten. Een mooie lob van Messi zette de ingevallen Keita alleen voor het doel. Zijn schot was onhoudbaar. Barcelona is zo goed als zeker van een finaleplek in de Copa. Volgende week is het uitduel tegen Almeria.

Opstelling Barça: Pinto, Adriano, Piqué, Abidal, Maxwell (’82 Milito), Mascherano, Xavi (’74 Keita), Iniesta, Pedro, Villa (’66 Afellay) en Messi.

Gerelateerd nieuws