Nieuws Januari 2011

10-01

Ballon d’Or: Barça-delegatie komt aan in Zürich

Rond de lunchtijd arriveerden Xavi, Iniesta en Messi, samen met alle andere vertegenwoordigers van de club, op het Zwitserse vliegveld voor de Ballon d’Or ceremonie in Zürich.

10 januari 2011 zal de geschiedenisboeken van FC Barcelona in gaan, nu dat een speler uit het jeugdinternaat de FIFA award in ontvangst zal nemen met aan zijn zijde twee andere producten uit eigen opleiding. Een Barça-speler zal hoe dan ook de hoofdprijs mee naar huis nemen, maar er zijn meer titels die weggeven worden, zoals die voor de Coach van het Jaar, de beste elf spelers van 2010 en de Goal van het Seizoen.

Het Barça-gezelschap vloog met twee vliegtuigen naar Zürich: de eerste was gevuld met een groep van directeuren en ex-spelers, inclusief winnaars van dezelfde prijs uit andere tijden Luis Suárez en Hristo Stoitxkov. Sandro Rosell stond aan het hoofd van deze groep, die om 11:15 Barcelona verliet, nadat ze elkaar ontmoet hadden bij de Masia—een symbolische plek voor het feest van vandaag.
De drie kandidaten werden vergezeld door Villa, Puyol en Piqué, die alle drie kandidaten zijn voor de FIFApro ideale 11. Daarnaast kwamen ook vrienden en familie mee en om twee uur kwamen zij aan in Zürich na een rustige vlucht.