Nieuws Februari 2016

23-02

Arsenal - Barça 0-2

Barça heeft in het eerste duel van de achtste finales van de Champions League goede zaken gedaan. In een aantrekkelijk duel, waarin het lang spannend bleef, wisten de Catalanen met 0-2 te winnen door twee treffers van sterspeler Lionel Messi. Hierdoor heeft het team van Luis Enrique een goede uitgangspositie voor de return op 16 Maart aanstaande.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Hierbij hadden de Blaugrana’s het meeste balbezit, maar de Gunners de beste kansen. Zo konden Aaron Ramsey en Oxlaid Chamberlain de Londenaren al vroeg in het duel op voorsprong te zetten, maar Marc-André Ter Stegen stond bij beide pogingen op de goede plek. Het team van Luis Enrique probeerde meer grip op het duel te krijgen, waardoor een aantrekkelijk duel te zien was. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Barça gevaarlijker. Eerst kreeg Messi een vrije trap te nemen. Deze eindigde in de muur. Ook Luis Suárez had kort voor rust de score kunnen openen, maar had pech in de afwerking. Hierdoor werd de ruststand bepaald op 0-0.

Na rust hadden de Catalanen iets meer controle over het duel, maar bleven de Gunners goed druk zetten. Het bleef daarom een spannend duel om te zien. Olivier Giroud kreeg de kans om Arsenal op voorsprong te zetten, maar doelman Ter Stegen stond goed opgesteld. Halverwege de tweede helft kreeg het team van Arsène Wenger een vrije trap te nemen na een overtreding van Jordi Alba. Al snel wist Barça de bal te veroveren, waarna Neymar werd bereikt. De Braziliaan wist na een een-twee met Suárez de bal voor te geven op Messi, die de bal feilloos achter Petr Cech schoof en Barça op voorsprong wist te zetten. Na deze treffer kreeg Suárez de kans om de score te verdubbelen, maar de Uruguayaan raakte de paal. Arsenal bleef nog goed voetballen, waardoor het duel nog niet was beslist. Ramsey kreeg nog een goede kans. Ook deze keer stond Ter Stegen goed opgesteld. In de slotfase van het duel kreeg Messi een overtreding te verwerken van Mathieu Flamini, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. La Pulga schoot deze penalty onberispelijk binnen en zorgde zo voor de 0-2. Na deze treffer wisten beide ploegen geen gevaarlijke kans meer te creëren, waardoor de eindstand 0-2 bleef.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.