Nieuws April 2012

08-04

Alves onzeker voor Getafe

Na de overwinning op Real Zaragoza is er geen tijd voor rust voor de Catalanen, want aanstaande dinsdag om 21:00 uur staat alweer de volgende competitiewedstrijd in Camp Nou tegen Getafe op het programma. De spelers van FC Barcelona hebben daardoor zondagochtend om 11:30 uur getraind in het Ciudad Deportiva Joan Gamper. Guardiola had, naast alle beschikbare spelers van het eerste elftal, ook Tello, Montoya, Muniesa en Bartra van Barça B én de keeper van Juvenil A, Sergi Tienda, bij de training. De spelers die tegen Zaragoza gevoetbald hebben, volgden een hersteltraining en voor de overige spelers stond een intensieve training op het programma.
Bekijk hier de foto's van de besloten training.

Het is nog onzeker of Dani Alves midweeks inzetbaar is. De verdediger was in La Romareda uit voorzorg gewisseld omdat Alves aangaf wat last te hebben van zijn dijbeen. FC Barcelona heeft inmiddels bevestigd dat de Braziliaan last heeft van een lichte spierverrekking in zijn linker dijbeen.

Het goede nieuws is dat Gerard Piqué weer met de groep heeft meegetraind. De centrale verdediger was in Barcelona gebleven om verder te werken aan het herstel van zijn hamstringblessure, opgelopen in de return van de kwartfinales tegen AC Milan.