Nieuws Augustus 2017

27-08

Alavés - Barça 0-2

FC Barcelona heeft op zaterdagavond een goede zege geboekt op bezoek bij het Baskische Deportivo Alavés. Bij Barça was Lionel Messi ondanks een gemiste strafschop de gevierde man. Met twee goals wist hij de drie punten voor Barcelona binnen te halen. De ploeg van Ernesto Valverdo begon de wedstrijd met maar liefst 8 jeugdspelers, en kon eveneens de rentree van aanvoerder Andrés Iniesta vieren. Door de zege is Barça nog foutloos in de competitie.

Barça begon met een gevarieerde opstelling waarbij Aleix Vidal, Sergi Roberto en Gerard Deulofeu zich allen aanvallend én verdedigend over het veld konden verplaatsen. De wat rommelige tactiek resulteerde in veel balbezit en combinaties, maar het duurde lang voor Barcelona zich door de muur van Alavés heen wist te voetballen. Alavés speelde goed georganiseerd en wist bij vlagen een uitbraak te forceren. Zo kreeg de ploeg omstreeks het half uur een enorme kans door een fout van Piqué, maar oog in oog met Ter Stegen kwam de Duitse doelman als winnaar uit de strijd. Barça daarentegen beet zich vaak stuk op de defensieve muur, op een paar schoten van Lionel Messi na. Vlak voor rust kreeg Barcelona middels een strafschop de mogelijkheid de score te openen. Messi schoot zijn penalty hard en geplaatst binnen, maar een schitterende redding van doelman Pacheco voorkwam de openingstreffer.

Na rust was het dan toch Messi. De aanvaller opende de score met een schot dat van richting werd veranderd, nadat hij middels een combinatie tussen aanvoerder Iniesta en Jordi Alba was vrijgespeeld. Na ruim een uur spelen gaf een defensieve blunder van Alavés nog een kans aan Messi, die hard en droog binnenknalde. De zege was binnen en Barcelona speelde geconcentreerd het duel uit. Messi was de grote man, maar ook Gerard Deulofeu leverde opnieuw een prima prestatie en Sergi Roberto en Jordi Alba speelden enorm goed mee als gevaarlijke backs. Vlak voor tijd maakte Paulinho zijn debuut. Het eerstvolgende duel is pas na de interlandonderbreking, en dat zal een thuisderby tegen Espanyol betekenen.