Nieuws Oktober 2008

06-10

4 Spelers blijven achter

Na de wervellende 6-1 overwinning van afgelopen zaterdag zijn veel spelers deze week niet aanwezig in Barcelona vanwege interlandverplichtingen. Van de 22 fitte selectiespelers die coach Josep Guardiola tot zijn beschikking heeft, zijn er inmiddels liefst 18 vertrokken naar hun nationale elftal. De trainer die na de wedstrijd van zaterdag complimenten aan zijn spelers maakte, maar daarnaast ook het publiek bedankte voor hun steun, ziet deze week alleen Valdés, Pinto, Jorquera en Víctor Sánchez achterblijven in Barcelona.

Spanje heeft, met 7 spelers de meeste Catalanen tot haar beschikking. Drie hiervan zitten bij de hoofdmacht van Vincente del Bosque, te weten Puyol, Xavi en Iniesta. In tegenstelling tot de vorige interlandweek zit Bojan deze keer weer bij de selectie van Jong Spanje. Hier weet hij zich vergezeld van ploeggenoten Sergio Busquets, Piqué en Pedro.

Van Gudjohnsen zullen we in Nederland nog meer horen deze week, hij speelt zaterdag met IJsland in De Kuip tegen het Nederlands elftal.