Lieke Martens

Welkom op de speciale fanpagina van Lieke Martens, in 2017 de beste voelbalster van de wereld. Het is erg bijzonder dat een Nederlandse vrouw zich de beste ter wereld mag noemen, want dat gebeurde namelijk niet eerder!

Bovenstaande prachtige foto als A1-poster kopen? Klik hier voor meer informatie!


Lieke Martens presentation

In de zomer van 2017 maakte Lieke Martens na het succesvolle EK in eigen land de overstap naar FC Barcelona. Daarvoor speelde de Limburgse voor het Zweedse FC Rosengård. In het eerste jaar bij FC Barcelona is de buitenspeelster direct een groot succes, al kan ze gelukkig nog wel redelijk anoniem over straat aan de Catalaanse kust. Dat is een voorrecht dat voor de mannelijke sterspelers niet is weggelegd. Het betekent echter niet dat vrouwenvoetbal niet serieus wordt genomen bij Barça, want Barcelona draait mee in de top van het internationale vrouwenvoetbal. Ze speelt bij Barça met rugnummer 22, een nummer dat in Barcelona vooral nog waarde kent als het oude rugnummer van linksback en Barça-legende Éric Abidal.

Lieke Martens en medespeelstersIn het eerste jaar van Martens bij de club gaat de titelrace tussen de blaugrana-vrouwen en Atlético Madrid. In de Champions League verloor Barcelona in de kwartfinales van de absolute grootmacht in het Europese vrouwenvoetbal, Olympique Lyon. Martens is 25 jaar oud en kan dus nog jaren mee in Barcelona. Door de UEFA en de FIFA is ze inmiddels verkozen door de beste voetbalster ter wereld, twee prijzen die qua prestige eigenlijk niet te evenaren zijn. Wellicht alleen door die grote beker die uitgereikt werd na het Europees Kampioenschap. Het zal niemand ontgaan zijn dat de Oranje-vrouwen zich in augustus 2017 kroonden tot Europees Kampioen. Martens was speler van het toernooi met 3 doelpunten en een assist.

De fanclub heeft in het eigen magazine (19-1, september 2017) al eerder over de nieuwe ster van de Catalanen bericht. Download hier het artikel (als pdf) om nog eens terug te lezen hoe Lieke Martens van jongs af aan al droomt van een carrière in het topvoetbal, met uiteindelijk de overstap naar Barça als bekroning.

Download hier het interview (als pdf) met Martens dat eerder in het magazine (19-2, december 2017) van de fanclub is verschenen en waarin ze zelf terugblikt op de eerste maanden bij de club en de hoge verwachtingen die er in Barcelona om haar heen zweven.


Prijzen:
● Copa de la Reina: 2018
● UEFA speelster van het jaar: 2017
● FIFA speelster van het jaar: 2017
● Europees Kampioenschap (Nederland): 2017
● Catalaanse Super Cup (FC Barcelona): 2017
● Svenska Supercupen (FC Rosengård): 2016
● Svenska Cupen (FC Rosengård): 2015 en 2016
● BeNe Supercup (Standard Luik): 2011


Lieke Martens in Calvé-reclame

Na zwemmer Pieter van den Hoogenband, voetballer Robin van Persie en schaatser Evert van Benthem is Lieke de nieuwe hoofdpersoon in de iconische pindakaas-reclame. Ze wordt gespeeld door de 9-jarige Bobbie Kind.