FCB Femení

Het damesvoetbal zit niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd sterk in de lift. De Oranje-leeuwinnen zijn mega-populair. Dat zij zich in 2017 Europees kampioen en sinds 2019 Vice-Wereldkampioen mochten/mogen noemen, draagt daar in ons land enorm aan bij.

Na het vertrek van Stefani van der Gragt naar Ajax en Lieke Martens naar Parijs maken geen Nederlandse vrouwen meer deel uit van het eerste dames-elftal van Barcelona. Het enorme succes van de afgelopen jaren is echter ruim voldoende voor een aparte pagina voor de 'FCB Femení'.


Lieke Martens

Lieke Martens is de meest beroemde Nederlandse speelster, die bij Barça heeft gevoetbald. Ter herinnering aan haar, daarom hier deze foto, die als unieke A1-poster bij ons verkrijgbaar is.

Bovenstaande prachtige foto als A1-poster kopen? Klik hier voor meer informatie!


Wedstrijden Dames-elftal

De dames van FC Barcelona spelen vrijwel alle thuiswedstrijden in het (nieuwe) Johan Cruijff Stadion op het Ciutat Esportiva Joan Gamper, het sportcomplex in Sant Joan Despí, een voorstadje van Barcelona. De toegang tot deze wedstrijden is tot dusverre gratis. Of dat zo blijft is onbekend. De (aparte) ingang van het damesveld bevindt zich aan de achterzijde van het het complex (dus niet via de hoofdingang).

Klik hier voor het wedstrijdschema van de dames en voor toegangskaarten.


Rugnummers Dames-elftal